3 jaar MKE Groep

Op 1 maart 2018 werd MKE Groep opgericht. Dit 3-jarig bestaan is een mooie reden om in gesprek te gaan met de twee DGA’s van MKE Groep; Esther Lemmers-Witteveen en Koen Fehrmann. Samen goed voor 80 jaar ervaring. Lees je mee?

Voor de mensen die jullie niet kennen, wat vertel je in een kort voorstelrondje?  

Esther Witteveen, 36 jaar en samen met Wouter (afgelopen jaar getrouwd), woonachtig in het pittoreske Den Hoorn (ZH). Ik ben ooit begonnen in de aannemerij en heb na mijn opleiding Bouwkunde Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Ik ben een echte verbinder en altijd geïnteresseerd in de mens achter het project of de functie die ze bekleden. 

Ik ben Koen Fehrmann, 44 jaar en woon in Den Haag. Ik ben getrouwd met Sanne en heb een dochter van 10 genaamd Eline. Ik heb Facility Management gestudeerd. Na 10 jaar in loondienst gewerkt te hebben ben ik in 2014 begonnen met ondernemen als ZZP’er. Tot op de dag van vandaag was dat de spannendste maar beste beslissing ooit. 

Wat weten maar weinig mensen van je? 

Esther: Ik ben een Formule 1 fanaat. Afgelopen jaar stonden alweer een aantal F1 bezoekjes op de planning. Helaas is live bezoeken nu even niet mogelijk. Ach, ook via de tv kan ik me daar wel bij vermaken. Koen: Dat ik een zeer brede muzieksmaak heb. Dat gaat van Rammstein tot deephouse en alles wat ertussen zit. Het is maar net waar ik op dat moment zin in heb.  

Wat is de aanleiding geweest voor het oprichten van MKE Groep? 

Vaak kregen we vanuit ons netwerk de vraag of we toevallig iemand kenden die beschikbaar was voor een project of interim-functie. Natuurlijk probeerden we die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden door ZZP’ers uit ons eigen netwerk te verbinden.  

Omdat die vraag zo vaak werd gesteld zagen we een kans. Samen met Martijn van de Borght (jawel, de M van MKE Groep) was ons oorspronkelijke doel opdrachtgevers waar we persoonlijk al mee werkten te voorzien van een goede match met ZZP’ers uit ons netwerk. 

Martijn besloot na zo’n drie kwart jaar te stoppen met MKE Groep. Esther en ik gingen door. En dat was maar goed ook. Want later kwamen er steeds meer opdrachtgevers bij en begonnen we ook met het werven van eigen medewerkers die namens MKE Groep een interim-opdracht of project vervullen. 

Wat is het aanbod van MKE Groep en voor welke doelgroep zijn jullie van waarde?  

Wij geloven erin dat de mens het verschil maakt. Wij bieden dan ook de perfecte match tussen opdrachtgever en opdrachtnemer op het gebied van huisvesting, facilitair en vastgoed. Soms leveren we tijdelijk personeel om organisaties draaiende te houden of we ontzorgen compleet bij bijvoorbeeld huisvestingsvraagstukken en organisatieadvies.  

Dit doen wij in diverse sectoren, zoals Care & Cure, Scholengemeenschappen, (Rijks)overheid en zakelijke dienstverlening. Wij kijken niet alleen naar opleiding en competenties, maar naar het gehele plaatje. Pas als dat klopt, weten wij zeker dat het project of de ingevulde vacature succes zal hebben. Voor zowel de ZZP’ers die bij ons zijn aangehaakt als onze eigen medewerkers. 

Wat was het absolute hoogtepunt de afgelopen drie jaar?  

Koen: Dat we Jorrit hebben aangenomen, ons eerste echte personeelslid voor MKE Groep. Dat is een soort bevestiging geweest dat ons bedrijf naar een hoger niveau is gegaan. Daar ben ik erg trots op.  

Precies, vult Esther aan. Ondanks de coronacrisis hebben we ervoor gekozen om te blijven innoveren en investeren.  

Naar welk nieuw hoogtepunt werken jullie toe in 2021?  

Uitbreiding van ons team, waarmee we onze opdrachtgevers nóg beter kunnen bedienen met een passende oplossing voor hun uitdagingen. Ook zijn we in gesprek met een andere organisatie. Alles is nog pril, dus veel meer kunnen we er nog niet over vertellen, zegt Koen. Blijf ons maar volgen, dan ontdek je het vanzelf.  

Bij welke toekomstige ontwikkelingen zijn jullie een waardevolle aanvulling? 

  1. Het komende jaar zal menig bedrijf flinke uitdagingen krijgen op het gebied van huisvesting. Juist door advies, coaching, huisvesting, implementatie en ook de techniek (denk aan bijvoorbeeld ventilatie) te combineren, bieden wij een totaaloplossing voor deze komende uitdagingen in post-corona tijd. 
  1. Organisaties met concrete duurzaamheids-, gezondheids-, en veiligheidsinitiatieven zijn enorm geholpen met BIBI. Dit Building Intelligence Platform maakt het makkelijk om data- definities en business rules te maken en te managen. BIBI is in samenwerking met Dimensional Insight tot stand gekomen en bevat verschillende modules. De Energie Adviseur is al operationeel. Vraag ons gerust om een demo! 
  1. Het gebruik van data en de toepassing daarvan bij opdrachtgevers en projecten.   
  1. Het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties. 
  1. Het aantrekken van nieuw personeel in een veranderende arbeidsmarkt. 

Wat doen jullie anders dan anderen? 

Wij begeleiden al onze kandidaten, ook als ze ZZP’er zijn. Persoonlijke aandacht is voor ons erg belangrijk. Juist daardoor weten we telkens de beste match te maken, wat weer tot de beste resultaten in een project resulteert. We zijn transparant naar onze opdrachtgevers en kandidaten.  

Waarom zien we regelmatig taarten in jullie tijdlijn? 

Wij vieren graag successen en als een kandidaat van ons team start bij een opdrachtgever maken we daar met plezier een speciaal moment van.  

Hoe profiteert een opdrachtgever optimaal van jullie diensten? 

Door ons volledig te informeren. We gaan pas op zoek als we de vraag achter de vraag helder hebben. En daarbij zijn niet alleen diploma’s, kennis, ervaring en vaardigheden van belang.  

Ook de bedrijfscultuur moet passen bij de persoonlijke eigenschappen van de kandidaat. En ja, het komt weleens voor dat we géén kandidaat vinden voor de opdrachtgever. We zijn tenslotte geen bureau dat zomaar wat cv’s neerlegt.  

Wat kan een opdrachtzoeker doen om van jullie diensten gebruik te maken? 

Stuur je cv in. Dan benaderen we je voor een kennismakingsgesprek. Als we precies weten wat voor jou belangrijk is, kunnen we je gericht benaderen voor uitdagende opdrachten bij topwerk-gevers.  

En wat kunnen jullie betekenen voor freelancers en ZZP’ers? 

Wij hebben zulke gave opdrachten voor ZZP’ers en freelancers. Bovendien kun je rekenen op regelmatig contact. Samen even sparren, maar we zijn er ook voor je als je coaching nodig hebt. Bovendien profiteer je daarbij van de kennissessies die we gaan organiseren. Dat doen we het liefst fysiek op locatie, dus vanwege de Corona is dat even uitgesteld. 

Wat is jullie visie met betrekking tot de arbeidsmarkt? 

Koen: Kantoren blijven bestaan, mensen gaan wel meer thuiswerken dan voor Corona omdat het bewezen is dat het kan. Esther: Ik denk dat er niet minder gewerkt gaat worden, maar wel anders. Hoe? De tijd zal het leren. Gelukkig hebben we Johan die als afstudeerstage hier een onderzoek naar doet. Meedoen? Dit is de vragenlijst.  

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?  

Esther: Dat kan echt van alles zijn, bijvoorbeeld andere ondernemers of ontwikkelingen op de markt waar ik me dan helemaal op focus. Koen: Hangt er vanaf waarvoor. Als het gaat om ondernemen is het boek Scale Up nu mijn inspiratiebron.  

Wat betekent succes voor jou? 

Koen: Ik zie succes als iemand op de juiste plek zit en zichzelf kan zijn. Dan ben je namelijk op je sterkst. Esther: Succes is voor mij doen wat je echt leuk vindt! En voor mij dat is MKE. We hebben een leuk team en fantastische (trouwe) opdrachtgevers waar we goede contacten mee hebben. Dit hebben, houden en uitbreiden is voor mij een succes. Dit projecteer ik dan ook op anderen: succes is doen wat je leuk vindt, op de juiste plek zitten. 

Waaraan besteed je een groot deel van je privé-tijd? 

Esther: Ik beleef veel plezier aan mijn dieren thuis. Voor coronatijd hadden we al kippen, eenden, honden en katten en inmiddels is dat lijstje aangevuld met emoes. Daarnaast is reizen echt een passie van mij. Tenminste één keer per jaar maakten wij een grote reis. Iets wat hopelijk in de nabije toekomst weer mogelijk is. En de Formule 1 natuurlijk! Koen: Ik kook graag en ook met de BBQ. Ik BBQ het hele jaar door. Daarnaast game ik ook en lees ik veel boeken. 

Heb je nog leestips Koen? 

Het boek Grip van Rick Pastoor, Scale Up van Verne Harnisch en Getting Things Done van David Allen. Het laatste boek heeft mijn manier van werken positief veranderd. Het boek Scale Up lees ik nu voor de 2e keer, ik krijg er een hoop energie van. 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de MKE Groep? 

We zijn actief op social media. Dit is ons Instagram account en hier vind je ons op Facebook. Super als je ook onze LinkedIn Bedrijfspagina volgt. Wil je nader kennismaken en ontdekken wat MKE Groep voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Regel het simpel met een e-mail naar contact@mke-groep.nl of bel ons even. We luisteren graag naar je en denken met plezier met je mee.  

Zeker weten dat je niets mist en regelmatig interessante informatie ontvangen?