BIBI is een Building Intelligence Platform.


Er is veel data die gebruikt kan worden om duurzaamheid, gezondheid en veiligheid van gebouwen op een slimme manier te verbeteren. BiBi verzamelt data van een wijde selectie databronnen, van alle sensoren, applicaties (CRM, ERP, FMIS, GBS) en publieke databronnen (bijvoorbeeld het weer). Het is makkelijk in BiBi om data definities en business rules te maken en te managen, waardoor je 1 database krijgt met schone, consistente en betrouwbare data. Deze data kan gebruikt worden voor trend analyses en voorspellingen. Maar kan ook makkelijk integreren met andere applicaties om bijvoorbeeld slimme acties te kunnen plannen.

BiBi is gebaseerd op de Dimensional Insight Data Analytics, Governance en Business Intelligence software. Winnaar van meerdere industrie awards. Erkend door klanten voor stabiliteit, snelle ontwikkeling en schaalbaarheid.

BIBI heeft ook standaard Building Intelligence modules, die concrete duurzaamheids-, gezondheids-en veiligheidsinitiatieven ondersteunen.


De eerste module van BIBI is de Energie Adviseur, die ondersteunt met het prioriteren van energie besparende maatregelen met als doel het verlagen van energie verbruik in het vastgoed portfolio om CO2 uitstoot te verminderen en kosten te besparen.

Toekomstige modules van BIBI zijn: Storingen module, Onderhoud module, Gebruik module, Safety module. Deze modules helpen om woon en werkcomfort en veiligheid te verbeteren. Een voorbeeld van de functionaliteit is meer inzicht in storingen en correctief onderhoud om voorspellingen te doen voor effectiever preventief onderhoud. Dit verbeterde preventief onderhoud leidt dan tot verhoogd woon en werkcomfort en verlaagde bedrijfskosten.

Meer weten over BIBI en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan snel contact met ons op via contact@mke-groep.nl.